Ronal Barbaren



'11 yapımı Kresten Vestbjerg Andersen, Thorbjørn Christoffersen, Philip Einstein Lipski filmi Ronal Barbaren Oscar olayı vs.. sayesinde tüm o filmlere kilitlenmişken, hakikaten de uzun süredir ihtiyaç duyduğum/uz bir şeydi.. 

Bir efsaneyle açılan Ronel Barbaren, bir Barbar köyünde başlıyor: Ronal, genel Barbar profilinin dışında bir kişi, kasları filan yok.. Bir gün Volcazar tüm köyü yerle bir edip, tüm Barbarları kaçırınca onu yenmek tahmin edilebileceği üzere, Ronal'e düşüyor.. 

Terkel I Knibe'yle de bizi kendimizden geçiren ekibin elinden çıkma Ronal Barbaren, hızlıca ülkesinde külte evrildi.. Gösterime çıktığı diğer ülkelerde durumu nedir bilmiyorum ancak, en azından biz bugün kendisine bu payeyi vererek çevremizdeki barbarlara yayma kararı aldık.. Toplu gösterim bile düzenleyebiliriz, eheh.. Yönetmenlerle benzer zevklere sahipseniz, sizi de keyiften uçurması işten bile değil..

"Hangisinden başlasak??" diye düşünüyorum deminden beri: Hepsini anlatıp keyfinizi kaçırmaktansa, filmin gayet dozunda ilerleyen bir anakronik parodi olduğunu, izlediğiniz birçok filme pek şahane göndermeler  yaptığını (Conan the Barbarian ne ki, Lord Of The Rings serisi ne ki, şeker ne ki..), "Babes, balls and muscles" olan  sloganının -özellikle de taşaklarla ilgili kısmının, hakkını verdiğini, öldürücü bir Legolas ve Amazonlar parodisi içerdiğini ve '80ler metalini sevenleri sevindireceğini belirtmekle yetineyim..
Altta fragmanı var, izleyin.. Herkese iyi seyirler..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.